Asociația Elevilor din București și Ilfov solicită aducerea conducerii școlii, cat si a secretarei acuzate de trafic de influență în fața justiției!

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), organizaţie reprezentativă a elevilor din capitală şi judeţul Ilfov, condamnă ferm faptele penale comise de secretara dintr-o școală din București, acuzată de trafic de influență!

Asociația Elevilor din București și Ilfov solicită aducerea în fața justiției atât a secretarei prinse în flagrant, cât și investigarea minuțioasă de către Direcția Generală Anticorupție în legătură cu acest caz, cu posibilitatea găsirii unor complici ai acuzatei.

AEBI condamnă ferm orice act împotriva Legii Naționale a Educației, deoarece, așa cum este menționat în aceasta, educația este complet gratuită pentru beneficiarul primar al acesteia. Cu atât mai mult, elevii trebuie să se simtă protejați în unitatea de învățământ, nicidecum să învețe într-un mediu dominat de infracțiune și neechitate. Un elev ce dorește a se transfera de la o unitate de învățământ la alta nu trebuie să fie împiedicat de nicio astfel de faptă. Acesta trebuie să urmeze prevederile legale în vigoare și să solicite transferul către unitatea de învățământ pentru care optează. Amintim faptul că, procedura de transfer al unui elev prevede strict completarea anumitor acte, nefiind prevăzută o sumă de bani necesară pentru a se efectua acesta. Actele necesare in vederea transferării:

● foaia matricolă

● fișa medicală

● fișa de lichidare

● cererea de transfer

● copii după actele de identitate ale părinților

Asociația Elevilor din București și Ilfov face un apel către elevi, profesori si parinți, lasând un formular prin care aceștia pot relata orice situații de abuz în cadrul unităților de învățământ, urmând astfel să luăm toate măsurile necesare pentru a putea combate faptele penale din conducerile școlilor. Formularul de sesizari poate fi accesat aici:

„În Legea Educației Naționale sunt menționate clar principiile necesare actului educațional, printre care se enumera: principiul echitații, principiul răspunderii publice și principiul asigurării de șanse, principii care nu pot fi încălcate în vederea asigurării unui act educațional calitativ și centrat pe elev. Din acest motiv, Asociația Elevilor din București și Ilfov condamna infracțiunea de corupție desfășurată și solicită tuturor elevilor, părinților și profesorilor care dețin informații despre cazuri similare să ne comunice în vederea soluționării lor. Țin să precizez un lucru important care este uitat destul de des, și anume, toți elevii au dreptul de a avea acces la educație, iar aceasta nu este de vânzare.” – a declarat Anne-Marie-Bianca Arcidiacono, președinte AEBI

„În aceste momente nu mai putem avea încredere în sistemul educațional, deoarece, în ultima vreme, există doar măsuri împotriva elevilor, iar până și personalul unităților de învățământ ajunge la fapte penale, împotriva acestora. Suntem absolut siguri că acesta nu este un caz singular și că aceste cazuri există și în alte unități de învățământ. De aceea, facem un apel către toți elevii să ni se alăture în demersurile noastre și să ne relateze orice situație de abuz din partea conducerii unităților de învățământ.”- a declarat Alex Radulescu, vicepreședinte AEBI

Mai multe detalii: 0773 313 887-Anne-Marie-Bianca Arcidiacono, președinte AEBI

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN BUCUREȘTI ȘI ILFOV

AEBI este singura organizație reprezentativă și independentă a elevilor din municipiul București și județul Ilfov. AEBI a fost înființată în toamna anului 2018 din dorința elevilor reprezentanți din București și Ilfov de a pune bazele unei asociații independente, cu personalitate juridică, care să lupte pentru apărarea, promovarea și respectarea drepturilor și intereselor comune ale elevilor din București și Ilfov.