Posted on

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), organizația reprezentativă a elevilor din

capitală și județul Ilfov, anunță că, în data de 24 noiembrie 2019, a fost ales noul Birou de Conducere al structurii, noul președinte fiind Rădulescu Alexandru.

În data de 24 noiembrie 2019, în cadrul Adunării Generale s-au desfășurat alegeri pentru posturile

vacante din Biroul de Conducere al Asociației Elevilor din București și Ilfov, urmând ca în urma votului Adunării Generale, Rădulescu Nicolae-Alexandru să preia funcția de președinte al structurii, iar Groza Ana-Maria, Moanță Rebeca și Batis Maria Victoria să preia posturile de vicepreședinte.

Alexandru are 18 ani, este clasa a XII-a și este elev al Colegiului Economic ‘’Hermes’’, unde a ocupat

postul de Președinte al Consiliului Școlar timp de 2 ani. De asemenea, Alexandru a ocupat funcția de prim-vicepreședinte în Consiliul Municipal al Elevilor, din 16 iunie 2018 până în 17 ianuarie 2019. După terminarea mandatului de prim-vicepreședinte al CMEB, Alexandru a decis alături de alți 4 tineri să fondeze Asociația Elevilor din București și Ilfov, singura organizație reprezentativă a elevilor din București și Ilfov. De menționat faptul că de la înființarea AEBI, pe lângă statutul de fondator, acesta a ocupat rolul de vicepreședinte, urmând ca în ultima perioadă să preia de asemenea funcția de președinte interimar.

Noul Președinte al AEBI a avut o implicare activă în toate demersurile Asociației Elevilor din București și Ilfov, ca de exemplu: obținerea transportului gratuit inclusiv pentru elevii ce nu fac parte din învățământul obligatoriu, acordarea burselor conform Legii Educației Naționale 1/2011 unde Alexandru a reușit să obțină majorarea cuantumurilor propuse inițial de către aleșii locali ai Primăriei Sectorului 4 în urma solicitărilor AEBI. De asemenenea, Președintele actual al AEBI a susținut poziții ferme de fiecare dată împotriva deciziilor împotriva educației în calitate de reprezentant al Asociației și a fost solidar cu acțiunile celorlalte asociații de elevi din țară. Iată cele mai importante propuneri de acțiuni pentru noul mandat al lui Rădulescu Nicolae-Alexandru, extrase din scrisoarea lui de intenție:

,, I.

În ceea ce privește activitatea de reprezentare a AEBI, luând în considerare progresul anterior și interesele actuale ale Asociației, situația burselor în județul Ilfov reprezintă o situație de interes major pentru activitatea Asociației, astfel, în mandatul următor doresc ca situația din Ilfov să fie finalizată până la finalul lunii martie, prin următorii pași:

1. Raport privind acordarea burselor în tot județul Ilfov, raport ce va constituit în baza unor cereri prin legea 544/2001 trimise către toate Primăriile județului, urmând ca, în urma răspunsurilor primite să ne putem baza pe date concrete ce vor fi utilizate în cadrul demersului,

2. Solicitări trimise către toate primăriile ce nu respectă obligativitatea de a acorda burse,

3. Ulterior, în situația în care vor exista primării care nu vor da curs solicitărilor noastre în baza

art.82 din Legea Educației Naționale, AEBI va chema în judecată toate unitățile administrativ-teritoriale ce nu doresc în continuare să respecte legea.

II.

În mandatul meu, igiena în unitățile de învățământ va reprezenta de asemenea o prioritate, deoarece normele de igienă nu sunt respectate, conform Normelor de igienă școlară aprobate prin Ordinul nr. 1.955/1995 octombrie 1995. Pentru început, vom centraliza datele printr-un raport, raport în care vom avea date exacte despre procentul încălcării normelor de igienă școlară, raport în care se vor afla de asemenea mai multe întrebări despre respectarea drepturilor elevului. Acest raport va arăta date concludente atât despre respectarea igienei în unitățile de învățământ, cât și despre respectarea drepturilor elevilor. Campania se va desfășura astfel:

1. Finalizarea raportului privind respectarea Normelor de igienă în școli, raport ce va fi un start al campaniei de igienizare a unităților de învățământ.

2. Sesizarea autorităților competente(Direcția de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății)

3. Solicitarea către primăriile de sector cât și primăriile din județul Ilfov să aloce fonduri școlilor pentru a facilita grupurile sanitare cu toate materialele necesare. În cazul în care legea nu se va respecta în continuare, AEBI va chema în judecată toate primăriile ce nu vor acorda fondurile necesare, cât și conducerile școlilor ce se vor opune acestor măsuri.’’

Mulțumesc în primul rând întregii echipe AEBI pentru sprijinul acordat și pentru votul lor de

încredere, de asemenea, doresc să mulțumesc colegilor din mandatul trecut cu ajutorul cărora am reușit să deprind o serie de cunoștințe importante pentru activitea de reprezentare, mulțumesc tuturor persoanelor ce au susținut și vor susține în continuare AEBI, inclusiv părinților mei, care au susținut întotdeauna spiritul meu de revoltă împotriva nedreptăților, implicit activitatea Asociației. În mandatul meu doresc, ca în mandatul anterior, să mă axez pe inconvenientele reale din sistemul educațional prezente în București și Ilfov, așa cum am precizat și în scrisoarea mea de intenție. Doresc de asemenea, ca în timpul în care voi ocupa funcția de Președinte, să reușesc să formez noii reprezentanți ce vor duce această Asociație mai departe și vor reuși să rezolve toate problemele sistemului de învățământ, căci, vreau să mă asigur că după terminarea mandatului meu, viitorul Asociației va fi reprezentat de niște elevi foarte bine pregătiți și dornici să lupte pentru drepturile lor, ce vor activa cu succes în serviciul elevilor pe care îi reprezintă. Sunt convins că împreună cu colegele mele din Biroul de Conducere, cât și cu ceilalți membri AEBI, vom duce mișcarea de reprezentare a elevilor la un nivel mult mai ridicat față de present.

– a declarat Rădulescu Nicolae-Alexandru, președinte AEBI Mai multe detalii: 0770 287 502 – Alex Rădulescu, președinte AEBI

BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN BUCUREȘTI ȘI ILFOV

AEBI este singura organizație reprezentativă și independentă a elevilor din municipiul București și județul Ilfov. AEBI a fost înființată în toamna anului 2018 din dorința elevilor reprezentanți din București și Ilfov de a pune bazele unei asociații independente, cu personalitate juridică, care să lupte pentru apărarea, promovarea și respectarea drepturilor și intereselor comune ale elevilor din București și Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *