12 noiembrie 2018

→ Se depun actele pentru inființarea Asociației.

17 noiembrie 2018

→ Ziua Internațională a Elevilor și Studenților, Asociația Elevilor din București și Ilfov a fost prezentă la Conferința națională „Reprezentarea elevilor din România – trecut, prezent și perspective de viitor”, care a avut loc la Baia Mare, fiind organizată de către prietenii noștri de la Asociaţia Elevilor din Maramureş.

21 noiembrie 2018

→ Astăzi Judecătoria Sectorului 6 a acordat personalitate juridică Asociației Elevilor din București și Ilfov, procedura de înființare fiind dusă la bun sfârșit .

9 decembrie 2018

→ Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) salută inițiativa Primăriei Generale a Municipiului București privind acordarea gratuității la transportul în comun pentru elevii din clasele I-XI. AEBI solicită acordarea acestei facilități pentru toți elevii bucureșteni, nu doar pentru cei din învățământul obligatoriu!

11 februarie 2019

→ Reprezentanții asociației au participat la o întâlnire cu conducerea Primariei Sectorului 4, unde a solicitat primariei ca bursele școlare să se aloce și pentru elevii cu mediile anuale de peste 8.50 si 10 la purtare, unde locul la masa discuțiilor a fost câștigat. Asociația Elevilor din București și Ilfov va face parte din comisia ce va lucra la proiectul de hotărâre pentru acordarea burselor școlare.

→Începând cu data de 11.02.2019 elevii care studiază la o unitate de învățământ din București vor putea beneficia de gratuitate la STB.

Gratuitatea este valabilă pentru toți elevii care frecventează o unitate de învăţămâlnt acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal şi profesional cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale.

Gratuitatea este valabilă și pentru elevii care au domiciliu în altă localitate, dar învață într-o unitate de învățământ din Mun. București.

Pentru a beneficia de gratuitate, elevii își pot face abonamente începând cu dată de 11 februarie 2019 de la ghișeele STB, prezentând carnetul de note și cartea de identitate/certificatul de naștere(pentru elevii de sub 14 ani). Carnetul trebuie să fie vizat pe anul școlar 2018-2019.