Posted on

Comunicat de presă

Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov (AEBI), organizaţie reprezentativă a elevilor din
capitală şi judeţul Ilfov, a fost prezentă astăzi la ședința de Consiliu Local al Sectorului 4, astfel, AEBI a propus două amendamente prin care bursele vor fi majorate!


Alexandru Rădulescu, vicepreședintele Asociației Elevilor din București și Ilfov, a solicitat în ședința
Consiliului Local sector 4 majorarea cuantumurilor burselor de merit, cât și cele de ajutor social. Acesta a luat cuvântul la punctul nr. 10 de pe Ordinea de zi a ședinței, explicând aleșilor locali importanța majorării cuantumurilor burselor atât celor de merit cât și burselor de ajutor social. Amendamentele au fost supuse la vot și au trecut, urmând astfel ca toți elevii Sectorului 4 să se bucure de sumele
majorate, ce vor fi acordate ulterior sumelor pe care elevii deja le-au primit.

Bursele vizează sprijinirea performanței școlare și facilitarea accesului la educație pentru elevii aflați în medii de risc, dar, din păcate, ele nu își pot îndeplini adevăratul scop dacă valorile acestora nu coincid cu nevoile existente.

Ulterior, la proiectul de hotărâre privind acordarea burselor școlare, au fost amendate următoarele
cuantumuri:
-Bursă de merit între media 8,50-8,99 – 50 lei
-Bursă de merit între media 9-9,49 – 80 lei
-Bursă de merit între media 9,50-9,99 – 100 lei
-Bursă de ajutor social – 150 lei

Încă din anul 2011, Autoritatea Locală a Sectorului 4 a încălcat legea în ceea ce privește media de acordare a burselor de merit. Aceștia au acordat burse doar elevilor cu media generală 10, în contradictoriu cu art. 8, alin. (1), lit. a) al OMECTS 5576/2011, privând astfel de dreptul de a beneficia de burse pe elevii cu media generală între 8,50 și 10, timp de 8 ani.

În data de 11 februarie, AEBI a transmis administrației locale cererile elevilor privind acordarea burselor de merit începând de la media 8.50, în conformitate cu OMECTS 5576/2011, privind criteriile generale a acordare a burselor.

Considerăm că este un pas în față ziua de astăzi.Pentru moment, acestea sunt cuantumurile pe care le-am putut obține, dar, ne dorim pe viitor ca acestea să fie de asemenea majorate.Nu puteam lăsa elevii ce beneficiau de burse de ajutor social să primească 80 de lei pe lună, mai ales că în trecut, aceștia primeau 100, era de-a dreptul scandalos, nevoile acestora sunt mult mai mari. De asemenea, sumele acordate de Primăria Sector 4 pentru bursele de merit erau mult prea mici, am primit multe mesaje de nemulțumire în ceea ce privește cuantumurile.” – a declarat Alex Rădulescu, vicepreședinte AEBI

Mai multe detalii: 0770 287 502 – Alex Rădulescu, vicepreședinte AEBI


BIROUL DE PRESĂ AL ASOCIAȚIEI ELEVILOR DIN BUCUREȘTI ȘI ILFOV

AEBI este singura organizație reprezentativă și independentă a elevilor din municipiul București și județul Ilfov. AEBI a fost înființată în toamna anului 2018 din dorința elevilor reprezentanți din
București și Ilfov de a pune bazele unei asociații independente, cu personalitate juridică, care să lupte pentru apărarea, promovarea și respectarea drepturilor și intereselor comune ale elevilor din București și Ilfov.

One Reply to “Elevii sectorului 4 vor avea burse mai mari în urma demersurilor Asociației Elevilor din București și Ilfov!”

  1. Bravo, felicitări!
    Si mulțumiri pentru implicare.
    Aveti insa grija cu formatarea link-urilor de pe acest site (din cartușul de sub articole, unde apare o recomandare). Textul link-ului pare „ajustat” pentru limba engleză, fără ca nici macar pentru engleza sa fie corect. Mai bine renunțați la acea formatare. For more, please check: https://www.google.com/search?q=english+title+capitalization

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *