Posted on

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), organizația reprezentativă a elevilor din capitală și județul Ilfov solicită suspendarea cursurilor, întrucât elevii se află în pericol în unităţile de învăţământ! Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită de urgenţă suspendarea cursurilor, situaţia actuală a epidemiei de COVID-19 fiind alarmantă, mai ales aceasta venind în contextul în care unităţile de învăţământ nu sunt dotate cu hârtie igienică. săpun, dezinfectant şi mijloace de uscare a mâinilor. Considerăm că sănătatea elevilor ar trebui să fie o prioritate pentru toate insituţiile statului, dar din contră, o mare parte din unităţile de învăţământ nu sunt dotate corespunzător conform normelor de igienă, şi anume, Ordinul Ministerului Sănătăţii 1955/1995: ,,(3) Se vor asigura materialele necesare igienei personale la grupurile sanitare din unitate, corespunzător numărului de copii şi tineri (hârtie igienică, săpun, substanţe dezinfectante, mijloace de uscare a mâinilor după spălare).’’ De asemenea, articolul 1 prevede:

(1) În unităţile pentru ocrotirea, educarea şi instruirea copiilor şi tinerilor se vor asigura condiţiile de igienă necesare apărării, păstrării şi promovării stării de sănătate, dezvoltării fizice şi neuropsihice armonioase a acestora şi prevenirii apariţiei unor îmbolnăviri.

(2) Conducerile unităţilor sunt răspunzătoare de realizarea întocmai a acestor condiţii. Atragem atenţia asupra faptului că o eventuală răspândire a epidemiei poate atrage de la sine consecinţe grave, de accea solicităm autorităţilor să ia măsurile necesare prevenţiei răspândirii în şcoli ale virusului COVID-19. Elevii trebuiesc protejaţi, mai ales în condiţiile în care unităţile de învăţământ nu sunt dotate corespunzător. „Asociaţia Elevilor din Bucureşti şi Ilfov solicită de aproape 2 luni ca normele de igienă să fie respectate, iar neglijenţa autorităţilor poate avea urmări grave. De accea, solicităm suspendarea cursurilor şi protejarea elevilor de orice factor care le-ar putea pune viaţa în pericol. România, din punctul meu de vedere, nu este pregătită să îşi protejeze tinerii. ’- a declarat Rădulescu Nicolae-Alexandru, președinte AEBI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *